Fokus

Nagli skok broja zaraženih kovidom u Kini

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2022

-

08:57

Nagli skok broja zaraženih kovidom u Kini
Tanjug/AP/Andy Wong - Copyright Tanjug/AP/Andy Wong

veličina teksta

Aa Aa

Kina je danas prijavila nagli skok zaraze kovidom 19, pošto se broj novih slučajeva više nego udvostručio u odnosu na dan ranije i dostigao dvogodišnji maksimum.

Kina je u protekla 24 sata prijavila 3.507 lokalno prenetih slučajeva koronavirusa sa potvrđenim simptomima u više od deset provincija i opština, u odnosu na 1.337 dan ranije, saopštila je kineska Nacionalna zdravstvena komisija, a prenosi agencija Rojters.

Većina novih slučajeva registrovana je u severoistočnoj provinciji Ðilin.

U Šangaju, lokalne vlasti su, u sklopu borbe protiv epidemije, ogradile pojedine stambene zgrade i testirale stanovnike.

Istovremeno, kineski vazduhoplovni regulator je saopštio da će 106 međunarodnih letova koji treba da stignu u Šangaj biti preusmereno u druge kineske gradove od 21. marta do 1. maja zbog kovida.

Potvrđenih simptomatskih infekcija u Šangaju je u protekla 24 sata bilo 21, uključujući 12 uvezenih iz inostranstva, sa dodatnih 130 asimptomatskih slučajeva.

Skoro 90 odsto novih simptomatskih slučajeva identifikovano je u severoistočnoj provinciji Ðilin, koja je za svojih 24,1 milion stanovnika uvela zabranu putovanja unutar i van te provincije bez prethodnog obaveštavanja lokalne policije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet