Fokus

Bolton tvrdi da je Bajden napravio veliku grešku uoči rata u Ukrajini: Putinu nikad ne treba dozvoliti da vam vidi karte

Komentari

Autor: Tanjug

19/03/2022

-

23:48

Bolton tvrdi da je Bajden napravio veliku grešku uoči rata u Ukrajini: Putinu nikad ne treba dozvoliti da vam vidi karte
Džon Bolton - Copyright AP/Pablo Martinez Monsivais

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton optužio je predsednika SAD Džozefa Bajdena i NATO da su napravili strateške greške pre početka ruske vojne intervencije u Ukrajini.

"Mesecima su SAD i NATO na čelu sa predsednikom Džozefom Bajdenom ponavljali da neće biti nikakve intervencije zapadnih trupa u Ukrajini. To je bila velika greška", rekao je Bolton za nemačku mrežu RND.

Prema njegovim rečima, protivniku kao što je ruski predsednik Vladimir Putin nikad ne treba dozvoliti da "vam vidi karte", prenosi Bild.

"Bilo bi bolje da Bajden nije ništa govorio o mogućem slanju zapadnih vojnika proteklih meseci, kako za bezbednost Ukrajine, tako i za mir u svetu", rekao je Bolton i dodao da se sada vodi "najveća borba u Evropi od 1945. godine".

Bolton je bio američki ambasador u Ujedinjenim nacijama tokom mandata predsednika Džordža Buša, a bio je i na funkciji savetnika za nacionalnu bezbednost u administraciji bivšeg predsednika Donalda Trampa.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet