Fokus

Problem Ruskinje u Dubaiju: Dozvolili joj da kupi Šanelovu torbu, ali ne i da je nosi u Rusiju

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2022

-

15:22

Problem Ruskinje u Dubaiju: Dozvolili joj da kupi Šanelovu torbu, ali ne i da je nosi u Rusiju
Profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ruskoj državljanki Lizi Ljitvin, koja je bila na odmoru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u jednom od tržnih centara u Dubaiju odbili su da prodaju torbu Šanel dok ne potpiše dokument u kojem je pisalo da torbu neće odneti u Rusiju i nositi je na teritoriji te zemlje.

Ruska državljanka je na društvenim mrežama napisala da je, kad su joj u radnji zatražili podatke, dala svoj ruski broj telefona.

Međutim, menadžer u radnji joj je rekao da prodaju Rusima stvari samo ako potpišu dokument da te stvari neće nositi u Rusiji, prenosi RIA Novosti.

Ona je navela da je to doživela kao diskriminaciju i da nije kupila torbu. Fotografisala je dokument koji joj je ponuđen na potpis i objavila fotografiju na društvenim mrežama.

Zaharova: Šanel se pridružio rusofobičnoj kampanji

Reagujući na objavu ove ruske državljanke, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da se francuski brend Šanel "pridružio rusofobičnoj kampanji ukidanja Rusije".

Zaharova je podsetila na tvrdnje o povezanost Koko Šanel sa nacistima tokom Drugog svetskog rata, prenosi RIA Novosti.

AP/Russian Foreign Ministry Press Service

 

"Navodno, postoji uredba unutar mreže butika koja obavezuje kupce Šanela da potpišu da neće unositi robne marke kupljene u inostranstvu u Rusiju. Očigledno je da su oni koji upravljaju nasleđem 'Velike Koko' na taj način odlučili da se pridruže rusofobičnoj kampanji ukidanja Rusije", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Postavljajući pitanje kakve veze ima, kako je navela, "antifašistička operacija Rusije" i francuska modna kuća, Zaharova tvrdi da je tokom Drugog svetskog rata Koko Šanel bila "saradnica i agent Trećeg rajha".

Koko Šanel, inače, uvek negirala da je sarađivala sa nacistima. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet