Fokus

Šangaj: Veći broj zaraženih koronom, vlasti pozvale na poštovanje mera

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2022

-

09:40

Šangaj: Veći broj zaraženih koronom, vlasti pozvale na poštovanje mera
Šangaj: Veći broj zaraženih koronom, vlasti pozvale na poštovanje mera - Copyright Tanjug AP/Jin Liwang/Xinhua via AP

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti kineskog Šangaja upozorile su danas da će se sa svakim ko prekrši stroga pravila zatvaranja zbog korone postupati rigorozno, a istovremeno su pozvale stanovništvo da brani svoj grad jer se broj novih slučajeva povećao na više od 25.000.

Uprava gradske policije saopštila je ograničenja koja su na snazi za većinu od 25 miliona stanovnika i pozvala ih da se "jednim srcem bore protiv epidemije i rade zajedno za prevremenu pobedu", prenosi Rojters.

"S onima koji prekrše ove odredbe organi javne bezbednosti će postupati strogo u skladu sa zakonom. A ako prekršaj predstavlja krivično delo, oni će biti istraženi u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju.

Grad je pod velikim pritiskom u pokušaju da zaustavi najveću kinesku epidemiju koronavirusa od kada je prvi put otkriven u gradu Vuhanu, krajem 2019, a policija u Šangaju zabranila je i kretanje automobilima, osim onih koji su uključeni u rad na prevenciji epidemije ili prevoz ljudi kojima je potrebna hitna medicinska pomoć.

Vlasti su upozorile sve stanovnike, od kojih su milioni zatvoreni u svojim domovima i bore se da pribave neophodne dnevne potrepštine, da ne šire lažne informacije ili falsifikuju putne propusnice ili druga pisana odobrenja.

Šangaj je prijavio 25.141 novi asimptomatski slučaj koronavirusa za utorak, u odnosu na 22.348 dan ranije, a simptomatski slučajevi su takođe skočili na 1.189 sa 994, saopštile su gradske vlasti, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet