Fokus

Broj žrtava u eksploziji u hotelu u Havani popeo se na 26, među poginulima četvoro dece i jedna trudnica

Komentari

Autor: Tanjug

07/05/2022

-

18:15

Broj žrtava u eksploziji u hotelu u Havani popeo se na 26, među poginulima četvoro dece i jedna trudnica
Broj žrtava u eksploziji u hotelu u Havani popeo se na 26, među poginulima četvoro dece i jedna trudnica - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 26 osoba poginulo je u snažnoj eksploziji u hotelu Saratoga u centru Havane, a povređeno je više od 70 ljudi, preneo je danas AP.

Kubanski zvaničnici saopštili su da prvi rezultati istrage pokazuju da je uzrok eksplozije curenje gasa, dodaje Rojters.

Među poginulima ima četvoro dece i jedna trudnica.

"Sve ukazuje da je eksplozija bila nesrećan slučaj", saopštio je predsednik Kube Migel Dijas-Kanel u televizijskom obraćanju sa lica mesta.

Dijas-Kanel je izjavio za Rojters da eksploziju nije izazvala bomba i da nema pokazatelja da je reč o terorističkom napadu, a nakon povratka sa mesta eksplozije i kratke posete dvema bolnicama u kojima se leče povređeni, incident je nazvao "nesrećom za žaljenje".

Eksplozija se dogodila u petak, u blizini škole sa više od 300 učenika, saopštile su zdravstvene vlasti, a najmanje 15 dece je povređeno, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Kubanski ministar turizma Huan Karlos Garsija saopštio je da u eksploziji, prema prvim izveštajima, nema poginulih niti povređenih stranih državljana.

Hotel je, inače, bio zatvoren i samo su radnici koji su radili na njegovoj obnovi bili unutra u vreme eksplozije, izjavio je Roberto Enrike Kalsadilja, predstavnik vojne kompanije koja upravlja mnogim hotelima u zemlji, navodi britanska agencija.

U intervjuu za državnu televiziju, Kalsadilja je rekao da je hotel sa 96 soba trebalo da bude ponovo otvoren u narednih nekoliko dana i da su radnici obavljali poslednje pripreme.

On je, takođe, rekao da je uzrok eksplozije curenje gasa.

Komentari (0)

Svet