Fokus

U Kini novi talas korone: Peking i Šangaj pooštravaju mere, zatvoreni putevi, nema izlaska iz kuće

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2022

-

12:22

U Kini novi talas korone: Peking i Šangaj pooštravaju mere, zatvoreni putevi, nema izlaska iz kuće
U Kini novi talas korone: Peking i Šangaj pooštravaju mere, zatvoreni putevi, nema izlaska iz kuće - Copyright AP/ Andy Wong

veličina teksta

Aa Aa

Dva najveća kineska grada, Peking i Šangaj pooštrila su danas mere zaštite od koronavirusa za svoje stanovnike.

Dok se kineske vlasti bore sa najgorim epidemijskim talasom koronavirusa u toj zemlji od početka epidemije, vlasti u najnaseljenijem gradu Šangaju pokrenule su napor da okončaju širenje infekcije van karantinskih zona do kraja maja, rekli su izvori upoznati sa ovim pitanjem, prenosi Rojters.

Iako nije bilo zvaničnog saopštenja, tokom vikenda neki stanovnici u najmanje četiri od 16 okruga dobili su obaveštenja da više nisu u mogućnosti da napuštaju svoje domove ili primaju isporuke kao deo mera da se infekcije u zajednici svedu na nulu.

Kina je nepokolebljiva povodom "politike nulte tolerancije prema kovidu", uprkos sve većem udaru na njenu ekonomiju, navodi britanska agencija.

AP/ Chen Si

 

"Moramo da insistiramo na regulisanju protoka i kontroli kretanja ljudi", navela je Vlada Šangaja u saopštenju odgovarajući na pitanja Rojtersa o najnovijim merama.

U Pekingu je stanovnicima najteže pogođenih područja rečeno da rade od kuće, dok je više puteva, kompleksa i parkova zatvoreno danas, u momentu dok se grad od 22 miliona stanovnika bori sa najgorom epidemijom od 2020. godine.

AP/Mark Schiefelbein

 

Rad više autobuskih linija je obustavljen jer je sprovedeno još rundi testiranja u nekolicini okruga.

Peking je danas izvestio o 49 novih slucajeva lokalnog prenosa, čime je broj zaraženih od 22. aprila dostigao više od 760 slučajeva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet