Fokus

Šangaj predstavio planove normalizacije života nakon restrikcija zbog koronavirusa

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2022

-

08:14

Šangaj predstavio planove normalizacije života nakon restrikcija zbog koronavirusa
Šangaj predstavio planove normalizacije života nakon restrikcija zbog koronavirusa - Copyright AP/ Chen Si

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti u Šangaju predstavile su planove za povratak u normalne uslove života počevši od 1. juna i okončanje teškog lokdauna koji je trajao više od šest nedelja i doprineo naglom usporavanju ekonomskih aktivnosti u Kini.

U najpreciznije formulisanom rasporedu normalizacije života do sada, zamenica gradonačelnika Zong Ming rekla je da će se ponovno otvaranje Šangaja odvijati u fazama, sa ograničenjima kretanja koja će u većem delu grada ostati na snazi do 21. maja kako bi se sprečio povratak zaraze, prenosi Rojters.

"Od 1. juna do sredine i do kraja juna mi ćemo potpuno obnoviti normalnu proizvodnju i život u gradu sprovodeći uporedo mere prevencije i kontrole epidemije", rekla je ona.

Potpuno zatvaranje Šangaja zbog širenja koronavirusa ograničilo je stotine miliona potrošača i radnika i u desetinama drugih gradova i naštetilo maloprodaji, industrijskoj proizvodnji i zapošljavanju, doprinoseći bojazni da bi privreda mogla da zabeleži pad u drugom kvartalu.

Oštra ograničenja, koja nisu u skladu sa ostatkom sveta u kojem se ukidaju kovid restrikcije, negativno utiču na globalne lance snabdevanja i međunarodnu trgovinu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet