Fokus

Masakr u Teksasu: U pucnjavi u osnovnoj školi ubijeno 14 učenika i jedan profesor

Komentari

Autor: CNN, Tanjug

24/05/2022

-

22:42

Masakr u Teksasu: U pucnjavi u osnovnoj školi ubijeno 14 učenika i jedan profesor
Masakr u Teksasu: U pucnjavi u osnovnoj školi ubijeno 14 učenika i jedan profesor - Copyright Tanjug AP//Dario Lopez-Mills

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 14 učenika i jedan profesor ubijeni su u pucnjavi u osnovnoj školi u gradu Juvalde, u američkoj saveznoj državi Teksas, saopštili su zvaničnici lokalne bolnice.

Guverner Teksasa Greg Abot rekao je da je ubijen 18-godišnji napadač, Salvador Ramos, učenik srednje škole u gradiću iz Juvaldea, prenosi CNN. 

"Veruje se da je napustio svoje vozilo i ušao u osnovnu školu sa pištoljem, a možda je imao i pušku, ali to još nije potvrđeno prema mom najnovijem izveštaju", rekao je Abot.

On je precizirao da je osumnjičeni takođe pucao u svoju baku pre nego što je ušao u školu i otvorio vatru na decu. Dodao je da su među povređenima i dva policajca koji su prvi reagovali na poziv, navodeći da lekari ocenjuju da oni nisu životno ugorženi.

"Ono što se dogodilo u Juvaldeu je užasna tragedija koja se ne može tolerisati. Lokalna policija preduzima brze mere", rekao je Abot novinarima.

Prethodno je bolnica u Julvadeu potvrdila za NBS njuz da je dvoje dece podleglo povredama nanetim iz vatrenog odružja i da je 13 učenika zbrinuto na odeljenju hitne pomoći.

Dva pacijenta su prebačena u San Antonio na lečenje, treći je morao da sačeka transfer, dok je jedan 45-godišnjak hospitalizovan zbog rane od metka, saopštila je bolnica.

 

Školski okrug Juvalde je ranije na Tviteru objavio da postoji ''aktivan strelac'' u osnovnoj školi Rob i da je policija na licu mesta.

Bela kuća je saopštila da je o pucnjavi obavešten predsednik Džo Bajden koji je u avionu na putu iz Azije, kao i da će se kasnije oglasiti.

 

 

Sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer objavila je na svom Tviter nalogu da je ova ves pogodila predsednka Bajdena.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet