Fokus

Korak po korak do normalizacije života u Šangaju i Pekingu - ukida se dvomesečna epidemiološka blokada

Komentari

Autor: Tanjug

29/05/2022

-

11:16

Korak po korak do normalizacije života u Šangaju i Pekingu - ukida se dvomesečna epidemiološka blokada
Korak po korak do normalizacije života u Šangaju i Pekingu - ukida se dvomesečna epidemiološka blokada - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti Šangaja danas su najavile postupnu normalizaciju života i ukidanje dvomesečne epidemiološke blokade, dok je u javni saobraćaj u Pekingu delimično reaktiviran, a neki tržni centri i teretane ponovo otvoreni za posetioce.

Šangaj, kineski ekonomski centar sa oko 25 miliona stanovnika namerava da od srede prekine kovid blokadu koja je nanela ozbiljnu štetu ekonomiji i dovela do toga da mnogi stanovnici Šangaja izgube prihode, otežano nabavljaju prehrambene proizvode i naruše psihičko zdravlje zbog produžene izolacije, prenosi Rojters.

Bolne epidemiološke restrikcije u velikim kineskim gradovima su u suprotnosti sa trendovima uočenim u ostatku sveta, koji je u velikoj meri prihvatio suživot sa virusom čak i onda kada virus ne miruje već se širi. Šangaj, najnaseljeniji grad u Kini, od srede će olakšati uslove za testiranje građana koji žele da borave u javnom prostoru, rekla je portparolka gradske vlade Jin Sin.

"Trenutna epidemijska situacija u gradu nastavlja da se stabilizuje i poboljšava", rekla je Jin i dodala da se strategija Šangaja sada okreće ka "standardnoj prevenciji i kontroli".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet