Fokus

Maduro pohvalio odluku Obradora da bojkotuje Samit Amerika u Los Anđelesu

Komentari

Autor: TanjugNikolas Maduro

07/06/2022

-

08:07

Maduro pohvalio odluku Obradora da bojkotuje Samit Amerika u Los Anđelesu
Nikolas Maduro - Copyright AP/Matias Delacroix

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pohvalio je "hrabar i jasan" stav meksičkog predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, koji je odlučio da ne prisustvuje ovonedeljnom Samitu Amerika u Los Anđelesu.

Maduro je kazao da je odluka Vašingtona da ne pozove njega, ali ni lidere Kube i Nikaragve na skup, čin diskriminacije i da je američka vlada time "obezbedila" da samit ne uspe, prenosi Rojters. Meksički predsednik Lopez Obrador saopštio je u ponedeljak da neće prisustvovati Samitu Amerika ove nedelje u Los Anđelesu, jer nisu pozvane sve zemlje iz regiona, ali je najavio da će posetiti predsednika Džoa Bajdena u julu.

On je novinarima na redovnoj konferenciji za novinare rekao da će ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard prisustvovati samitu umesto njega.

Bajdenova administracija odlučila je da isključi vlade Kube, Venecuele i Nikaragve sa samita, saopštio je ranije zvaničnik Bele kuće, a meksički predsednik je jedan od nekoliko lidera koji su zapretili da neće prisustvovati ako sve zemlje ne budu pozvane.

Meksički predsednik je naglasio da politika "isključivanja" koja je nametana "vekovima", treba da se promeni, kritikujući ono što je nazvao neopravdanom željom za "dominacijom", a još je najavio da će posetiti Bajdena u Vašingtonu sledećeg meseca, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet