Fokus

U Brazilu pronađene stvari nestalog britanskog novinara i starosedeoca, dobijali pretnje danima pre nestanka u Amazonu

Komentari

Autor: Tanjug

13/06/2022

-

16:02

U Brazilu pronađene stvari nestalog britanskog novinara i starosedeoca, dobijali pretnje danima pre nestanka u Amazonu
Tanjug/AP/Bruna Prado - Copyright Tanjug/AP/Bruna Prado

veličina teksta

Aa Aa

Brazilska federalna policija saopštila je danas da nisu tačni izveštaji da su tela britanskog novinara Doma Filipsa i starosedelačkog stručnjaka Bruna Pereire pronađena u džungli Amazona.

Policija je navela u saopštenju da je do sada pronađen samo biološki materijal i stvari nestalih, kako je ranije i saopšteno, prenosi agencija Rojters.

Prethodno je brazilski portal G1, pozivajući se na Filisovu suprugu, javio da su pronađena tela britanskog novinara Doma Filipsa i starosedelačkog stručnjaka Bruna Pereire, koji su nestali pre više od nedelju dana u džungli Amazona. 

Prethodno je u nedelju pronađena odeća koja je pripadala Pereiri, uz koju je bila i identifikaciona karta na njegovo ime, kao i ranac sa odećom koja je pripadala Filipsu i čizmama oba muškarca.

Vlasti još nisu potvrdile da su njihova tela pronađena, navodi G1.

Svedoci su rekli da su videli Pereiru i Filipsa, frilensera koji je pisao za Gardijan i Vašington post, kako putuju rekom 5. juna, prenosi Rojters.

Tanjug/AP/Edmar Barros

 

Dvojica muškaraca krenula su na novinarski zadatak u udaljeno područje džungle na granici Brazila sa Peruom i Kolumbijom, gde se nalazi najviše neregistrovanih pripadnika autohtonog naroda.

U toj oblasti haraju bande koje krijumčare kokain, a prepun je i šumokradica i krivolovaca i ilegalnih rudara.

Muškarci su, kako je ranije saopšteno dobijali pretnje u danima pre nestanka, ali nisu dali konkretnije detalje.

Komentari (0)

Svet