Fokus

Militantna grupa Islamski džihad: Izraelski vojnici su ubili Palestinca na Zapadnoj obali

Komentari

Autor: Tanjug

29/06/2022

-

15:26

Militantna grupa Islamski džihad: Izraelski vojnici su ubili Palestinca na Zapadnoj obali
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski vojnici ubili su danas jednog Palestinca u okupiranom gradu Dženin na Zapadnoj obali, saopštili su palestinski zvaničnici.

Palestinska militantna grupa Islamski džihad saopštila je da je jedan od njenih ljudi ubijen "suočavajući se sa okupacionim snagama" u Dženinu, gde su vojni napadi pojačani, nakon što su muškarci iz tog područja izveli nekoliko smrtonosnih uličnih napada na Izraelce, prenosi agencija Rojters.

Izraelska vojska je saopštila da su njene snage, koje su sprovodile "protivterorističke aktivnosti", odgovorile paljbom na brojne palestinske osumnjičene koji su na njih bacili eksploziv.

Mirovni pregovori, uz posredovanje Sjedinjenih Američkih Država, čiji je cilj uspostavljanje palestinske države u istočnom Jerusalimu, Zapadnoj obali i Gazi, propali su 2014. godine i nisu pokazali znake oživljavanja, podseća britanska agencija.

Očekuje se da će se izraelski i palestinski lideri odvojeno sastati sledećeg meseca sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom tokom njegove posete regionu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet