Fokus

Najmanje šest žrtava u pucnjavi na paradi u Ilinoisu, osumnjičeni u bekstvu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/07/2022

-

18:42

Najmanje šest žrtava u pucnjavi na paradi u Ilinoisu, osumnjičeni u bekstvu
Tanjug/AP/Nam Y. Huh - Copyright Tanjug/AP/Nam Y. Huh

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje šest osoba je ubijeno, a 24 su ranjene u pucnjavi tokom parade povodom obeležavanja Dana nezavisnosti SAD u predgrađu Čikaga Hajlend parku, saopštili su zvaničnici.

Osumnjičeni je u bekstvu zbog čega su vlasti apelovale na građane da se sklone na bezbedno, prenosi "NBC Čikago". Kako se sumnja, napadač je da pucao iz stambenog objekta. 

Policija je osumnjičenog za pucnjavu opisala kao belca između 18 i 20 godina.

"Agresivno tragamo za odgovornom osobom. Mogao bi da bude u gradu, a mogao bi da bude i negde drugde", rekao je portparol kancelarije lokalnog šerifa Kristofer Koneli.

Prema njegovim rečima, dosadašnji operativni podaci ukazuju da je napad izvela jedna osoba, dodaje Glas Amerike. Koneli je upozorio da osumnjičenog treba smatrati naoružanim i opasnim.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas su on i prva dama Džil Bajden "šokirani besmislenim oružanim nasiljem", koje je ponovo rastužilo američku zajednicu na Dan nezavisnosti.

Bajden je naveo da je pozvao federalne organe reda da pomognu u potrazi za napadačem, prenosi Rojters.

Čikago tajms izvestio je da je pucnjava počela oko 10 sati kao i da je trajala oko destak minuta. Reporteri su naveli da stotne učesnika parade, neki vidno krvavi, počeli su da beže ostavljajući za sobom kolica za bebe i ćebad.

Policija je sve vreme poručivala građanima da nije bezbedno da ostaju. Gradski čelnici su na Tviteru saopštili da "polciija reagauje i da je festival otkazan".

Grad Hajlend Park saopštio je kratko da da je četvrti gradski fest otkazan, a zvaničnici su zamolili stanovnike da izbegavaju centar grada

Komentari (0)

Svet