Fokus

Pucnjave u lancu prodavnica u južnoj Kaliforniji, dve osobe ubijene

Komentari

Autor: Tanjug

12/07/2022

-

09:06

Pucnjave u lancu prodavnica u južnoj Kaliforniji, dve osobe ubijene
Pucnjave u lancu prodavnica u južnoj Kaliforniji, dve osobe ubijene - Copyright Tanjug/AP/Rich Pedroncelli

veličina teksta

Aa Aa

Dve osobe su ubijene, a tri su ranjene u pucnjavama u četiri prodavnice 7-Eleven u južnoj Kaliforniji, saopštile su danas američke vlasti.

Veruje se da su najmanje tri od četiri pucnjave, koje su se dogodile u ponedeljak rano ujutru, povezane sa istim napadačem, prenosi AP.

Do pucnjave je najverovatnije došlo nakon pljački ili zbog pokušaja pljačke u četiri prodavnice pred zoru 11.jula, na dan kada ovaj brend proslavlja godišnjicu poslovanja i deli besplatna pića.

"Naša srca su sa žrtvama i njihovim najmilijima. Prikupljamo informacije o ovoj strašnoj tragediji i sarađujemo sa istražnim organima", navodi u saopštenju kompanije.

Policija još nije utvrdila šta je motiv ovih pucnjava u gradovima Riversajd, Santa Ana, Brea i La Habra.

"Mislim da je jedina osoba koja bi mogla da odgovori na to osumnjičeni", saopštio je portparol policijske uprave Riversajd, gde se prva pucnjava dogodila dva sata nakon ponoći.

Druga pucnjava dogodila se oko 03.20 ujutro na oko 40 kilometara u Santa Ani.

Policajci su reagovali na prijavljene pucnje u "7-Eleven" u tom gradu i pronašli čoveka mrtvog na parkingu. Portparol policije Santa Ane rekla je da se čini da je nasilje uključivalo i pokušaj pljačke.

Lopez je dodala da detektivi veruju da je osumnjičeni za ubistvo u Santa Ani ista osoba koja je tada otputovala 20 kilometara do Brea, gde je zaposleni "7-Eleven" pronađen mrtav oko 04.18 ujutro. Na fotografijama za nadzor, koje je policija Brea objavila na društvenim mrežama, vidi se osumnjičeni, maskirani muškarac koji nosi crni duks sa kapuljačom preko glave.

Policija je odbila da kaže šta je, ako je bilo šta, ukradeno iz prodavnice ili od žrtve - ponavljajući samo da je incident počeo kao pljačka.

Manje od sat vremena kasnije, policajci u susednoj La Habri su poslati na prijavu pljačke u prodavnici 7-Eleven. Otkrili su dve žrtve iz vatrenog oružja oko 04.55 ujutro, a napadač za koga je policija uverena da je isti osumnjičeni je pobegao, prenosi AP.

Komentari (0)

Svet