Fokus

Američka baza u Siriji napadnuta dronovima, nema povređenih

Komentari

Autor: Tanjug

15/08/2022

-

15:40

Američka baza u Siriji napadnuta dronovima, nema povređenih
Američka baza u Siriji napadnuta dronovima, nema povređenih - Copyright ILUSTRACIJA - AP Photo/Darko Bandic

veličina teksta

Aa Aa

Kompleks američkih trupa i sirijskih opozicionih boraca koje podržavaju SAD na istoku Sirije napadnut je danas dronovima, saopštila je američka vojska i dodala da nema žrtava i da nije pričinjena materijalna šteta.

Američka vojska je navela da se napad dogodio u blizini baze Al-Tanf, blizu mesta u pograničnom području između Sirije, Jordana i Iraka. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, preneo je AP.

Američke i koalicione trupe nalaze se u Al-Tanfu da bi obučile sirijske snage kako da sprovode patroliranje u cilju suzbijanja delovanja ekstremista iz Islamske države.

Baza se nalazi na putu koji služi kao vitalna veza za snage koje podržava Iran, a proteže se od Teherana pa sve do Libana.

U saopštenju vojske se navodi da su koalicione trupe u koordinaciji sa opozicionim borcima poznatim kao Magaveir al-Tovra odgovorile na napad višestrukih bespilotnih vazdušnih sistema u blizini baze Al-Tanf.

General-major Džon Brenan, komandant Kombinovanih združenih operativnih snaga, rekao je da koaliciono osoblje zadržava pravo na samoodbranu i da će preduzeti odgovarajuće mere da zaštiti svoje snage.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet