Fokus

Sedam osoba se utopilo u podzemnoj garaži zbog poplava izazvanih tajfunom Hinamnor

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2022

-

11:07

Sedam osoba se utopilo u podzemnoj garaži zbog poplava izazvanih tajfunom Hinamnor
Sedam osoba se utopilo u podzemnoj garaži zbog poplava izazvanih tajfunom Hinamnor - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sedmoro ljudi u Južnoj Koreji je poginulo, a dvoje je spaseno, nakon što su ostali zarobljeni u podzemnoj garaži tokom poplava izazvanih tajfunom Hinamnor.

Bili su zarobljeni u podzemnom parkingu stambenog kompleksa u gradu Pohangu, oko 270 kilometara jugoistočno od Seula, nakon što su otišli tamo da premeste svoja kola zbog jakih pljuskova koje je doneo tajfun, ali ih je ponela bujica, prenosi Jonhap.

Iz vatrogasne službe su saopštili da su dve osobe spašene u noći između utorka i srede, koje su navodno preživele tako što su se pridržale za cevi na plafonu više od 12 sati.

profimedia

 

Dvoje preživelih, 39-godišnji muškarac i 52-godišnja žena su u stabilnom stanju, navodi agencija.

Pohang je bio najteže pogođen veoma snažnim tajfunom koji je prošao kroz južni deo zemlje u utorak ujutru, potopivši puteve i zgrade i pokrenuvši klizišta.

Odvojeno, 25-godišnji muškarac koji je nestao nakon što je pao u potok u južnom gradu Ulsanu pronađen je danas mrtav , saopštile su vlasti.

profimedia

 

Prema dosadasnjim podacima, najmanje deset je poginulo, još troje je povređeno, a još dve osobe se vode kao nestale, saopštio je južnokorejski Centralni štab za vanredne situacije i bezbednosne mere.

Tajfun Hinamnor, najjača oluja ove godine do sada, pogodila je Južnu Koreju ranije ove nedelje izazivajući velike talase, olujni vetar i jaku kišu, navodi Jonhap.

Komentari (0)

Svet