Fokus

Ruski ambasador u SAD: Imamo kapacitete da odgovorimo na pritisak, sankcije ne vode nigde

Komentari

Autor: Tanjug

25/06/2021

-

21:13

Ruski ambasador u SAD: Imamo kapacitete da odgovorimo na pritisak, sankcije ne vode nigde
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio je danas da poruka Vašingtona o novim mogućim sankcijama protiv Moskve nikako ne doprinosi stvaranju pozitivne atmosfere u bilateralnim odnosima dve zemlje.

"Svakako, reči koje dolaze iz SAD o tome da bi nove sankcije mogle da budu uvedene u skorijoj budućnosti neće stvoriti pozitivnu atmosferu. Ponovio sam na raznim događajima da se problemi ne mogu rešavati sankcijama", ocenio je Antonov u izjavi za TV kanal Rusija 24, a preneo TASS.

On je naglasio da Rusija ima kapacitete da odgovori na pritisak i mešanje u unutrasnju ili spoljnu politiku Rusije.

"Život je već dokazao svima da što više nas pritiskate, mnogo smo odlučniji u našim odlukama. Sankcije su put za nedođiju. Ne bih voleo da ubuduće i dalje moram da radim, odnosno, da sam fokusiran samo na američke sankcije protiv nas", dodao je ruski ambasador.

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven je ranije izjavio da Vašington priprema novi paket sankcija protiv Rusije zbog situacije oko zatvorenog opozicionara Alekseja Navaljnog, dodavši da će nove sankcije ciljati ruske kompanije koje učestvuju u izgradnji gasovoda Severni tok 2.

Komentari (0)

Svet