Fokus

Maskova nova izjava o Krimu ponovo uzburkala javnost: "Ako se Rusija suoči sa porazom, upotrebiće nuklearno oružje"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/10/2022

-

19:42

Maskova nova izjava o Krimu ponovo uzburkala javnost: "Ako se Rusija suoči sa porazom, upotrebiće nuklearno oružje"
Maskova nova izjava o Krimu ponovo uzburkala javnost: "Ako se Rusija suoči sa porazom, upotrebiće nuklearno oružje" - Copyright Tanjug/Carina Johansen/NTB Scanpix via AP

veličina teksta

Aa Aa

Američki milijarder Ilon Mask izjavio je danas da Rusija gleda na Krim kao SAD na Havaje ili Perl Harbur. To je novi slučaj mešanja Maska u odnose Rusije i Ukrajine.

"Sviđalo se to nekome ili ne, Rusija apsolutno vidi Krim kao svoj ključni deo. Krim je takođe od ključnog značaja za nacionalnu bezbednost za Rusiju, jer je to njihova južna mornarička baza. Gubitak Krima je za njih kao da SAD izgube Havaje i Perl Harbor“, napisao je Ilon Mask u objavi na društvenoj mreži Tviter.

Mask je podelio i svoj pogled na potencijalnu upotrebu nuklearnog oružja, upozoravajući na opasnost od nuklearnog rata.

"Ako se Rusija suoči sa uništenjem vojske i potpunim porazom od NATO, ona će upotrebiti nuklearno oružje, a onda će NATO odgovoriti nuklearnim oružjem i civilizacija je gotova“, naveo je Mask u objavi.

Mask je u objavi na Tviteru početkom meseca pozvao Ukrajinu da ostane neutralna i da formalno ustupi Krim Rusiji, te predložio održavanje referenduma pod nadzorom Ujedinjenih nacija o tome da li okupirane ukrajinske teritorije treba da se pridruže Rusiji. Bio je to predlog koji je Mask objavio, a koji je izazvao burne reakcije u Kijevu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet