Fokus

Bajden samouveren u 80. godini : "Sposoban sam za još jedan predsednički mandat"

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2022

-

21:38

Bajden samouveren u 80. godini : "Sposoban sam za još jedan predsednički mandat"
Bajden samouveren u 80. godini : "Sposoban sam za još jedan predsednički mandat" - Copyright Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SAD Džozef Bajden našalio se da je teško priznati da će uskoro napuniti 80 godina, ali je rekao da je fizički i psihički sposoban da odsluži potencijalni drugi mandat u Beloj kući.

Bajden, koji 20. novembra puni 80 godina, rekao je za MSNBC da je potpuno legitimno da se glasači pitaju da li neko njegovih godina može da se nosi sa zahtevnom i stresnom fukcijom predsednika SAD, preneo je AP.

On je rekao da ljudi treba sami da procene da li je on dorastao zadatku jer ankete pokazuju da birači ne bi želeli da vide revanš sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Nedavna anketa Centra za istraživanje javnih poslova Asošiejted pres-NORC pokazuje da samo oko tri od 10 ispitanika želi da se Bajden ili Tramp kandiduju za predsednika za dve godine.

Samo pet od 10 demokrata želi da se Bajden kandiduje za drugi mandat, dok se šest od 10 republikanaca nada da će se Tramp ponovo kandidovati za predsednika.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Igor

24.10.2022 08:51

Čovek koji i sada misli da mu je majka živa, iliti uhvati drugu osobu za ruku i hoda sa njom misleći da mu je supruga, kako može biti kandidat za predsednika, iliti stalno posrće, pada sa stepenica itd. Čovek ima problem sa subjektivnim osećajem.

Svet