Fokus

Pelosi: Tramp je kukavica, ne verujem da će svedočiti o Kapitol Hilu

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2022

-

23:37

Pelosi: Tramp je kukavica, ne verujem da će svedočiti o Kapitol Hilu
Tanjug/AP/Stepan Poghosyan/Photolure - Copyright Tanjug/AP/Stepan Poghosyan/Photolure

veličina teksta

Aa Aa

Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi izjavila je danas da je bivši predsednik SAD Donald Tramp "prevelika kukavica" da bi se odazvao pozivu Kongresa da svedoči pred posebnom istražnom komisijom o njegovoj ulozi u neredima od 6. januara 2021. godine na Kapitol Hilu.

"Ne verujem da je on čovek koji sme da se pojavi. Ne verujem i da njegovi advokati žele da se on pojavi pred komitetom, jer bi morao da svedoči pod zakletvom", rekla je Pelosi za MSNBC. Ona je dodala da će se videti da li je "dovoljno muško" da se pojavi, preneo je Rojters.

U petak, istražna komisija je objavila da je poslala poziv Trampu, dajući mu rok do 4. novembra da podnese dokumente koji se tiču njegovih aktivnosti pre i posle nereda koje su izazvale njegove pristalice 6. januara prošle godine.

Protest Trampovih pristalica zbog sumnji u izborni rezultat se tada pretvorio u nasilje u kojem je poginulo pet osoba. Komisija je, takođe, obavestila Trampa da bi pretres na kojem bi trebalo da svedoči trebalo da bude održan do 14. novembra.

Britanski javni servis BBC navodi da bi, ukoliko Tramp odbije da svedoči pred Kongresom ili odbije da preda traženi materijal, komisija mogla da uputi predmet ministarstvu pravde SAD, koje bi potencijalno moglo da pokrene krivični postupak.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet