Fokus

Putin odgovara na pitanja građana: Narod Ukrajine nije neprijateljski nastrojen prema Rusiji

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2021

-

12:53

Putin odgovara na pitanja građana: Narod Ukrajine nije neprijateljski nastrojen prema Rusiji
Vladimir Putin - Copyright Tanjug/AP/Yevgeny Odinokov, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin je tačno u podne po moskovskom vremenu počeo da odgovara na pitanja ruskih građana u okviru tradicionalnog TV programa "Direktna linija".

Putin je odgovarajući na pitanja rekao da je ukrajinsko rukovodstvo, a ne ukrajinski narod, neprijateljski raspoloženo prema Rusiji.

"Ne smatram ukrajinski narod neprijateljskim. Rekao sam to mnogo puta i mogu to još jednom da ponovim. Verujem da su Ukrajinci i Rusi jedan narod", rekao je Putin u odgovoru na pitanje jednog građanina zašto Ukrajina nije uvrštena na spisak neprijateljskih zemalja, javlja ruska agencija TAS S.

"Međutim, rukovodstvo moderne Ukrajine je, za razliku od njenog naroda, očigledno neprijateljski raspoloženo", dodao je Putin.

Ruski predsednik je naglasio da se Ukrajinom u potpunosti upravlja spolja, iz Vašingtona i, delimično, u Parizu.

"Zašto bih se sretao sa (Vladimirom) Zelenskim", zapitao je ruski predsednik.

On je ipak dodao da nije protiv sastanka sa ukrajinskim liderom, ali treba videti teme razgovora.

Primio sam Sputnik V

Putin je izjavio da je primio domaću vakcinu protiv koronavirusa "Sputnjik V", kao i da je njegova ćerka vakcinisana istom vakcinom.

"Što se mene tiče, kada sam to uradio, a ovo se dogodilo u februaru, bile su zapravo dve vakcine u opticaju: ''EpiVak Korona'' iz Vektor centra u Novosibirsku i ''Sputnjik V''. Obe su dobre", poručio je Putin, prenosi ruska agencija TASS.

On je dodao da je pošao od činjenice da mora da, što je duže moguće, bude zaštićen.

"I doneo sam odluku da primim vakcinu Sputnjik V", rekao je Putin.

Naveo je i da je njegova ćerka vakcinisana isto "Sputnjikom V", i naglasio je da je vakcina potrebna i da sa sobom ne povlači ozbiljne posledice.

"Postoje ljudi različitih telesnih konstitucija, sa hroničnim bolestima i starije osobe, takozvane rizične grupe. Za njih je ovo opasno po život. Inokulacija, međutim, nije opasna i nismo imali nijednu komplikaciju u našoj zemlji", primetio je Putin.

Rekao je i da je do sada vakcinisano više od 23 miliona Rusa i da srećom nema tragičnih slučajeva nakon vakcinacije, kao što je, kako je podsetio, to bio slučaj nakon upotrebe vakcina "AstraZeneka" ili "Fajzer".

"Kako se ne bi desio lokdaun, regioni uvode obaveznu vakcinaciju, a dalje širenje infekcije se može sprečiti samo zahvaljujući vakcinaciji", poručio je Putin.

Komentari (0)

Svet