Zdravlje

SZO: Problemi u fabrici za punjenje Sputnjika V, Ruska kompanija: Rešavamo problem

Komentari

Autor: Tanjug

23/06/2021

-

12:55

SZO: Problemi u fabrici za punjenje Sputnjika V, Ruska kompanija: Rešavamo problem
SZO: Problemi u fabrici za punjenje Sputnjika V, Ruska kompanija: Rešavamo problem - Copyright Tanjug AP/Erika Durcova

veličina teksta

Aa Aa

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da su pregledom proizvodnje ruske vakcine utvrđeni neki problemi kod jedne proizvodne fabrike, koja je odgovorna za punjenje određenog broja bočica vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V. Ruska kompanija UfaVITA saopštila je da je već počela da se bavi rešavanjem problema na koje je ukazala Svetska zdravstvena organizaja u danas objavljenom izveštaju.


Zabrinutost SZO se odnosi na fabriku Farmstandard-UfaVITA, jedno od četiri pregledana mesta za proizvodnju i punjenje Sputnjik V, navela je SZO u svom preliminarnom izveštaju, preneo je Rojters.

Pitanja se ne odnose na sigurnost ili efikasnost vakcine Sputnik V, istakla je u saopštenju Farmstandard-Ufa-VITA.

U pogonu se samo pune bočice.

Kako se navodi u preliminarnom izveštaju o analizi ruske vakcine, SZO je zabrinuta zbog integriteta podataka i rezultata testova neophodnih za kontrolu kvaliteta.

Zabrinutost oko linija za punjenje naknadno je u potpunosti rešena, saopštila je kompanija.

Ruska kompanija: Rešavamo problem

Ruska kompanija UfaVITA saopštila je da je već počela da se bavi rešavanjem problema na koje je ukazala Svetska zdravstvena organizaja u danas objavljenom izveštaju.

Izvor bilazak kompanije rekao je da su se primedbe SZO odnosile uglavnom na tehnička pitanja u samo jednoj od 20 linija za punjenje ampula vakcinom Sputnjik V.

Izvor je dodao da rukovodstvo fabrike namerava da nastavi proces procene sa SZO i da će pozvati inspektore te agencije UN da se vrate u fabriku i ponov je pregledaju, prenosi Rojters.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin