Fokus

Broj poginulih od zemljotresa u Indoneziji dostigao 310

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2022

-

15:33

Broj poginulih od zemljotresa u Indoneziji dostigao 310
Broj poginulih od zemljotresa u Indoneziji dostigao 310 - Copyright Tanjug AP/Tatan Syuflana

veličina teksta

Aa Aa

Broj poginulih u zemljotresu, koji je u ponedeljak pogodio indonežansko ostrvo Java, porastao je na 310, dok se još 24 osobe vode kao nestale, saopštila je danas Nacionalna agencija za vanredne situacije, prenosi Rojters.

Kako je navedeno u saopštenju, spasilački timovi nastavili su da raščišćavaju ruševine da bi pronašli ljude koji se još vode kao nestali, ali nade da će ih pronaći žive su male.

Stotine Indonežana molilo se danas na ulicama Čiandžura, nakon što je zemljotres gotovo sravnio sa zemljom taj grad u zapadnoj Javi, navodi britanska agencija.

Muslimanski sveštenik Muhamad Džamhur predvodio je zajedničku molitvu na otvorenom odbojkaškom igralištu udaljenom samo 200 metara od džamije čiji su zidovi napukli, a prozori razbijeni u zemljotresu jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali koji je pogodio 21. novembra Čiandžur, na oko 75 kilometara južno od prestonice Džakarte.

"Posle katastrofe i dalje se plašimo, tako da smo morali da se preselimo na odbojkaško igralište. Zamolio sam zajednicu da bude na oprezu jer bi katastrofa mogla ponovo da se dogodi“, rekao je Džamhur.

Stotine naknadnih potresa pogodili su planinski region, a jake kiše i klizišta usporili su dostavljanje hrane, vode i lekova stanovništvu.

Indonezija je jedno od najtrusnijih područja u svetu, podseća britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet