Fokus

Pacovi okrivljeni da su pojeli pola tone marihuane uskladištene u policijskim magacinima u Indiji

Komentari

Autor: Tanjug

26/11/2022

-

15:49

Pacovi okrivljeni da su pojeli pola tone marihuane uskladištene u policijskim magacinima u Indiji
Pacovi okrivljeni da su pojeli pola tone marihuane uskladištene u policijskim magacinima u Indiji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pacovi na severu Indije "optuženi su" da su pojeli stotine kilograma marihuane uskladištene u policijskim magacinima, prenosi Si-En-En (CNN).

"Pacovi su male životinje i ne boje se policije", naveo je sud u Maturi, u državi Utar Pradeš pošto im je predočeno da lokalna policija nije uspela da nađe skoro 200 kilograma zaplenjenog kanabisa koji je trebalo da posluži kao dokaz na jednom suđenju.

U jednom od naloga, kada je sud od policije tražio da pokaže zaplenjenu drogu, navedeno je da su 195 kilograma kanabisa "oglodali" pacovi. U drugom slučaju, u kojem se radilo o 386 kilograma droge, policija je podnela izveštaj u kom stoji da su "nešto" kanabisa "pojeli pacovi".

U sudskim dokumentima navedeno je da je tužilašto predočilo kako bi više od 700 kilograma marihuane uskladištene u različitim policijskim stanicama moglo biti pogođeno najezdom pacova u gradu Matura.

"U skoro svim policijskim stanicama postoji pretnja od pacova. Dakle, potrebno je preduzeti neophodne mere kako bi se zaštitila marihuana koja je zaplenjena“, navodi se u sudskom dokumentu.

Nadzornik gradske policije MatureMartand Prakaš Sing rekao je za CNN da su marihuanu "uništile kiše i poplave", a ne pacovi.

Indijski mediji podsećaju da je godine 2018. osam argentinskih policajaca dobilo otkaz nakon što su okrivili miševe za nestanak pola tone kanabisa iz policijskog skladišta. Međutim, stručnjaci su osporili njihovu tvrdnju, rekavši da životinje „teško mogu da zamene drogu za hranu“ i da bi u tom slučaju u skladištima bilo puno uginulih glodara.

U istočnoj saveznoj državi Bihar 2017. godine policija  okrivila je pacove za konzumiranje više hiljada litara zaplenjenog alkohola, godinu dana nakon što je ta država zabranila prodaju i konzumaciju alkohola.

Komentari (0)

Svet