Fokus

U opsadi hotela u Somaliji poginulo devet osoba, borbe specijalnih snaga i ekstremista trajale više od 12 sati

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2022

-

18:16

U opsadi hotela u Somaliji poginulo devet osoba, borbe specijalnih snaga i ekstremista trajale više od 12 sati
U opsadi hotela u Somaliji poginulo devet osoba, borbe specijalnih snaga i ekstremista trajale više od 12 sati - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje devet osoba je poginulo, a 60 je spaseno u opsadi hotela u Somaliji dok su se vladine trupe borile protiv ekstremista iz grupe Al Šabab, saopštio je portparol policije Sadik Asen Ali.

Prema njegovim rečima, operacija u hotelu Roz je završena, preneo je Rojters. Specijalne snage su se borile protiv ekstremista više od 12 sati nakon što je islamistička grupa upala u zgradu u centru Mogadiša.

Ali je kazao da su ekstremisti ubili osam civila i da je poginuo i jedan vojnik u opsadi hotela. U pucnjavi je povređeno još pet vojnika, rekao je on, dodajući da je šest boraca Al Šababa učestvovalo u napadu na hotel.

"Jedan se razneo, a petoricu su ubile snage bezbednosti", naveo je Ali i dodao da je spaseno 60 civila.

Svedoci su ranije danas potvrdili izveštaču BBC-ja da su čuli više jakih detonacija i pucnjavu iz hotela Vila Roz Gest u blizini predsedničke palate.

Nekoliko ministara je potvrdilo da su uspeli da pobegnu iz hotela, a prema svedočenju jednog policajca, viđeni su da beže kroz prozore. U međuvremenu, zasedanje oba doma parlamenta Somalije koje je bilo zakazano za danas odloženo je zbog napada na hotel.

"Svi članovi oba doma parlamenta Somalije su obavešteni da je odloženo zasedanje koje je bilo zakazano za danas", navodi se u saopštenju parlamenta objavljenom na Fejsbuk stranici.

Komentari (0)

Svet