Fokus

Ruski i kineski ratni avioni izvršili zajedničke vazdušne patrole iznad voda Japanskog i Istočnog kineskog mora

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2022

-

11:39

Ruski i kineski ratni avioni izvršili zajedničke vazdušne patrole iznad voda Japanskog i Istočnog kineskog mora
Ruski i kineski ratni avioni izvršili zajedničke vazdušne patrole iznad voda Japanskog i Istočnog kineskog mora - Copyright Tanjug AP/Belarusian Defense Ministry Press Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ruski i kineski ratni avioni izvršili su zajedničke patrole iznad voda Japanskog i Istočnog kineskog mora, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

"Prvi put u istoriji vazdušnog patroliranja ruski avioni su sleteli na aerodrom u NR Kini, a kineski avioni na aerodrom na teritoriji Ruske Federacije", navodi se u saopštenju Ministarstva, a prenosi agencija TASS.

Ministarstvo je istaklo u saopštenju da tokom patrole nije bilo narušavanja vazdušnog prostora stranih država, kao i da su strateški bombarderi izvršili zajedničku patrolu u okviru plana vojne saradnje za ovu godinu i da let nije bio usmeren protiv trećih zemalja.

"Borbeni avioni stranih država pratili su strateške bombardere sa raketama u nekim fazama vazdušne patrole. U izvršavanju svojih misija, avioni obe zemlje su postupali striktno u skladu sa odredbama međunarodnog prava", navodi Ministarstvo.

Južna Koreja podigla je danas borbene avione nakon što su dva kineska i šest ruskih aviona ušli u Identifikacionu zonu protivvazdušne odbrane te zemlje, saopštio je ranije Generalštab južnokorejske vojske.

Komentari (0)

Svet