Fokus

Izraelske snage ubile dva Palestinca na Zapadnoj obali, članove Islamskog džihada

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2022

-

13:44

Izraelske snage ubile dva Palestinca na Zapadnoj obali, članove Islamskog džihada
Izraelske snage ubile dva Palestinca na Zapadnoj obali, članove Islamskog džihada - Copyright AP Photo/Nasser Nasser

veličina teksta

Aa Aa

Izraelske snage ubile su danas dvojicu palestinskih ekstremista tokom racije na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštili su izraelska vojska i militantna grupa Islamski džihad.

Palestinsko ministarstvo zdravlja identifikovalo je ubijene Palestince kao Naema Džamala Zubaidija (27) i Mohamada Aimana Sadija (26) i saopštilo da su ubijeni u izbegličkom kampu u Dženinu. 

Izraelska vojska je saopštila da je Sadi bio istaknuti član grupe Islamski džihad, dok je Zubaidi učestvovao u napadima na izraelske trupe. Islamski džihad je potvrdio da su dvojica ubijenih Palestinaca bili njegovi članovi, preneo je AP.

Vojska je saopštila da su trupe izvršile raciju hapšenja i da su Palestinci otvorili vatru na izraelske vojnike, našta su oni odgovorili i ubili napadače. 

U međuvremenu, Ujedinjene nacije su u Gazi saopštile da su otkrile tunel ispod jedne od škola, što se očigledno odnosi na podzemne tunele koje koriste militanti, uključujući islamsku militantnu grupu Hamas koja vlada tom teritorijom. 

Hamasov sofisticirani sistem tunela pomogao mu je da vodi ratove protiv Izraela, podseća američka agencija. Više od 130 Palestinaca ubijeno je ove godine na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet