Fokus

Sestra iranskog vrhovnog vođe osudila gušenje protesta: Protivim se postupcima svoga brata i saosećam sa žrtvama

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2022

-

23:58

Sestra iranskog vrhovnog vođe osudila gušenje protesta: Protivim se postupcima svoga brata i saosećam sa žrtvama
ASSOCIATED PRESS - Copyright ASSOCIATED PRESS

veličina teksta

Aa Aa

Sestra iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija osudila je gušenje protesta širom zemlje i pozvala Revolucionarnu gardu da položi oružje, navodi se u pismu koje je objavio njen sin iz Francuske.

Badri Hoseini Hamnei, koja živi u Iranu, kritikovala je vladavinu verskih vođa počev od vremena pokojnog osnivača Islamske Republike ajatolaha Ruholaha Homeinija do vladavine njenog brata, navodi se u pismu koje je datirano na decembar ove godine, preneo je Rojters.

"Mislim da je sada umesno da izjavim da se protivim postupcima svog brata i izražavam saosećanje sa svim majkama koje oplakuju zločine Islamske Republike, od vremena Homeinija do sadašnje ere despotskog kalifata Ali Hamneija", napisala je ona u pismu koje je danas podelio na Tviteru njen sin Mahmud Moradkani. 

U pismu se dodaje da revolucionarna garda Ali Hamneija i plaćenici treba da polože oružje što je pre moguće i da se pridruže narodu pre nego što bude prekasno.

Protesti širom Irana počeli su nakon što je mlada Iranka Mahsa Amini (22) umrla u pritvoru "policije za moral" 16. septembra, a u zemlji je od ponedeljka počeo i trodnevni generalni štrajk.

Nećaka iranskog vrhovnog verskog vođe, opozicionarka Faride Moradkani uhapšena je u novembru u Iranu nakon što je pozvala strane vlade da prekinu sve veze sa Teheranom zbog nasilnog gušenja protesta.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet