Fokus

Raste broj žrtava u ilegalnom staračkom domu u Rusiji: U požaru stradale 22 osobe, spasioci pretražuju ruševine

Komentari

Autor: Tanjug

24/12/2022

-

08:42

Raste broj žrtava u ilegalnom staračkom domu u Rusiji: U požaru stradale 22 osobe, spasioci pretražuju ruševine
Raste broj žrtava u ilegalnom staračkom domu u Rusiji: U požaru stradale 22 osobe, spasioci pretražuju ruševine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Broj ljudi koji su poginuli u požaru u ilegalnom staračkom domu u ruskom gradu Kemerovu, u regionu Zapadnog Sibira, porastao je na 20, saopštile su danas ruske službe za vanredne situacije.

"Na mestu požara spasioci nastavljaju rad i pretražuju ruševine u teškim uslovima, sa niskom temperaturom vazduha. Prema poslednjim podacima, stradalo je 20 ljudi", saopšteno je iz službe za vanredne situacije, prenosi TASS.

Nakon požara, tužilaštvo je pokrenulo postupak za ubistvo iz nehata, a guverner Kuzbasa Sergej Civilev rekao je da će u svim institucijama ovoga tipa, pre svega privatnim, biti izvršen inspekcijski nadzor nakon ovog požara.

"Proverićemo sve ustanove ovog tipa, pre svega privatne. Provere će biti završene u roku od nedelju dana", napisao je on na svom Telegram kanalu.

Preliminarni uzrok požara u staračkom domu u Kemerovu je kršenje pravila protivpožarne bezbednosti, saopštile su vlasti Kemerovske oblasti navodeći da je požar izazvala peć za grejanje.

Požar je izbio u dvospratnoj drvenoj zgradi privatnog staračkog doma u Kemerovu, a nadležne pravosudne službe su potvrdile da je reč o nezakonitom objektu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet