Fokus

Pakistanske vlasti uhapsile pet osoba osumnjičenih za bombaški napad u Islamabadu

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2022

-

22:40

Pakistanske vlasti uhapsile pet osoba osumnjičenih za bombaški napad u Islamabadu
Pakistanske vlasti uhapsile pet osoba osumnjičenih za bombaški napad u Islamabadu - Copyright Tanjug AP/Anjum Naveed

veličina teksta

Aa Aa

Pakistanske vlasti su uhapsile pet osoba osumnjičenih za učešće u prošlonedeljnom samoubilačkom bombaškom napadu u Islamabadu u kojem je ubijen policajac, saopštio je danas preko svog Tviter naloga pakistanski ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Rana Sanaulah Kan je potvrdio da je među pritvorenicima i nalogodavac bombaša, koji je, inače, došao iz plemenske oblasti Kuramda da izvrši samoubilački napad, prenosi AP.

Kan nije otkrio identitet uhapšenih, a nijedan portparol pakistanskih talibana Tehrek-e-Taliban (TTP), krovne organizacije Sunitskih islamista, koji su preuzeli odgovornost za napad danas nije bio dostupan za komentar.

U početku su policija i vlada tvrdili da je i ubijeni vozač automobila koji je prevozio napadače deo terorističke grupe, ali je kasnije ustanovljeno da je on nevin i da nije znao da vozi ekstremiste u svojim kolima.

Rojters je ranije preneo saopštenje pakistanske policije u kojem se navodi da su u incidentu poginula dvojica ekstremista iz organizacije TTP i jedan pripadnik policije, dok su ranjena tri pripadnika policije i sedam prolaznika.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet