Fokus

Sudar helikoptera u Australiji: Više poginulih i povređenih (VIDEO)

Komentari

Autor: Gardijan

02/01/2023

-

08:21

Sudar helikoptera u Australiji: Više poginulih i povređenih (VIDEO)
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dva helikoptera sudarila su se u blizini popularnog tematskog parka u Gold Koustu, drugom po veličini gradu u australijskom Kvinslendu.

Policija Kvinslenda je na konferenciji za medije potvrdila da je u helikopterima identifikovano 13 osoba: četiri osobe su poginule, tri su u kritičnom stanju, a šest osoba ima lakše povrede, uglavnom od stakla.

Jedan helikopter je izgubio vetrobransko staklo u incidentu, a drugi se srušio naopako.

Portparol policije Kvinslenda rekao je da su mnogi građani požurili da pomognu kada su videli da se incident dogodio i zahvalio svima koji su pokušali da pomognu.

Sudar se dogodio neposredno iznad tematskog parka na severnoj plaži Zlatne obale, popularne turističke destinacije u Kvinslendu, oko 14 časova po lokalnom vremenu, kada su u zabavnom parku bile brojne porodice koje uživaju na letnjem školskom raspustu, prenosi Skaj njuz.

Jedan helikopter se srušio, a drugi je uspeo bezbedno da sleti, navodi se u saopštenju policije u australijskoj državi Kvinslend.

Sudeći prema objavljenim fotografijama, reč je o helikopterima koji nude čarter ture po ovom gradu, one koštaju 75 dolara, a traju oko pet minuta.

Jedna od očevidaca Ema Burč rekla je da je do nesreće došlo dok je jedan helikopter poleteo, a drugi sleteo.

Australijska kancelarija za bezbednost saobraćaja istražuje sudar, saopštile su vlasti. Region Zlatne obale je najposećeniji u januaru, kada je sezona odmora tokom leta u Australiji.

Komentari (0)

Svet