Fokus

U nedelju rušenje i preostalog dela zgrade u Majami Biču

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2021

-

18:19

U nedelju rušenje i preostalog dela zgrade u Majami Biču
U nedelju rušenje i preostalog dela zgrade u Majami Biču - Copyright Tanjug AP/Gerald Herbert

veličina teksta

Aa Aa

Vatrogasna služba Majamija saopštila je porodicama ljudi koji se vode kao nestali u ruševinama zgrade u mestu Surfsajd, kod Majami Biča, da se zasutra planira rušenje ostataka ovog objekta.

Tokom prošle nedelje pojačale su se zabrinutosti da bi oštećena konstrukcija mogla sama da se sruši, čime bi se mogle ugroziti ekipe na terenu i dodatno iskomplikovala potraga za nastradalima, prenosi AP.

Pomoćnik šefa vatrogasne službe saopštio je porodicama da će zgrada biti srušena kao prioritetni zadatak u toku sutrašenjeg dana, ali je upozorio na opasnosti operacije, pošto stručni timovi treba da uđu u objekat kako bi postavili eksploziv.

Približavanje uragana Elsa sa Karipskog mora takođe izaziva zabrinutost da bi snažni vetrovi, koji se očekuju na južnoj Floridi do nedelje ili ponedeljka, mogli dodatno destabilizovati ostatake urušene zgrade.

Do sada je potvrđeno da su 22 osobe nastradale u ovoj nesreći, a još 126 i dalje se vode kao nestali.

Gradonačelnica okruga Majami-Dejd Danijela Levin Kava potvrdila je danas da je potpisala nalog za rušenje preostalog dela zgrade zbog nestabilnosti.

Zgrada u Surfsajdu, kod Majami Biča srušila se 24. juna, a uzrok nesreće još nije poznat, ali mediji navode da je objekat imao strukturalna oštećenja.

Associated Press

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet