Fokus

Provalnici na Floridi obili kuću, pa pozvali policiju da im pomogne da odnesu stvari

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2023

-

12:30

Provalnici na Floridi obili kuću, pa pozvali policiju da im pomogne da odnesu stvari
Tanjug/Dimitrije Goll - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Policija na Floridi uhapsila je dvoje provalnika nakon što je jedan od njih pozvao broj hitnih službi, sa namerom da zatraži od policije pomoć pri premeštanju stvari iz kuće u koju su provalili, saopštile su vlasti.

Prethodno je provaljena diskontna prodavnica "Dolar Dženeral" i "ukradeno je više stvari", navodi se u saopštenju kancelarije šerifa okruga Polk, koja je dokumentovala navodni incident u izjavi o hapšenju i objavi na Fejsbuku, preneo je Gardijan.

Dok su policajci pregledali bezbednosne snimke iz prodavnice, jedan je prepoznao osumnjičenog i identifikovali su ga kao Martin Gonzales-Garsiju, ali vlasti nisu mogle odmah da ga lociraju.Kasnije tog dana, međutim, usledio je poziv hitnim službama o kojem "niko nije govorio".

Kada su policajci stigli u kuću iz koje je stigao poziv, videlo se da u njoj niko ne živi, ali su pronašli "neosigurana vrata" i ušli u kuću da se "uvere da je sve u redu".

Tamo su pronašli Gonzales-Garsiju i njegovu devojku Ašjaliz Roldan-Oskasio, koji "nisu imali veze sa kućom". 

Gonzales-Garsija je uhapšen zbog pljačke prodavnice i te kuće, a Roldan-Oskasio je optužena za provalu u praznu kuću.

"A onda je usledilo Lizino iznenađujuće priznanje", saopštila je šerifova kancelarija u svojoj objavi na Fejsbuku.

Kako se navodi u saopštenju, rekla je da je pozvala hitnu službu kako bi policija pomogla njoj i Martinu da prenesu stvari iz kuće u koju su provalili, a oni su pokušavali da dobiju prevoz do aerodroma, jer su hteli da odu do Njujork za vikend.

"Zamenici su im pomogli sa stvarima i odvezli ih, ali ne do aerodroma. Odvezli su ih u zatvor, koji je ionako bolji od Njujorka", navodi se u saopštenju šerifove kancelarije.

Prema izjavi o hapšenju, Gonzalez-Garsija je rekao da je "počinio provalu u Dolar Dženeral, jer je morao da nabavi predmete koje će prodati da bi zaradio novac".

U izjavi se navodi da je Gonzales-Garsija rekao da je znao da je ono što je uradio pogrešno, ali da mu je bio potreban novac" i naveo da zna da kuća nije njegova i da nije imao dozvolu da bude unutra, ali da je morao da uđe unutra da bi se sakrio od hladnoće.
 

Komentari (0)

Svet