Fokus

Proruski jutjuber objavio broj telefona ukrajinskog ambasadora: "Mogu da trpim uvrede, ali ne znam šta će se desiti"

Komentari

Autor: Gardijan

07/01/2023

-

21:22

Proruski jutjuber objavio broj telefona ukrajinskog ambasadora: "Mogu da trpim uvrede, ali ne znam šta će se desiti"
Proruski jutjuber objavio broj telefona ukrajinskog ambasadora: "Mogu da trpim uvrede, ali ne znam šta će se desiti" - Copyright youtube/Aussie Cossack

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski ambasador u Australiji tvrdi da je kontroverzni jutjuber koji podržava predsednika Rusije Vladimira Putina, time što je prikazao broj telefona izaslanika omogućio kampanju uznemiravanja i zastrašivanja.

Australijska savezna policija je upoznata sa pritužbom Vasila Mirošničenka da je Simeon Bojkov, koji nosi nadimak "australijanski kozak", u četvrtak "iz šale" na društvenim mrežama u snimku prikazao broj telefona ambasadora do kojeg je došao uzevši ga iz saopštenja za javnost u kome se poziva da se ruskim igračima zabrani učešće na Australija Open-u.

U saopštenju je pisalo: "Kada dozvolimo sportistima iz Rusije da učestvuju na Australijan Openu, mi radimo upravo ono što Putin želi. Nije važno pod kojom zastavom se takmiče igrači Ruske Federacije. Na njoj je ukrajinska krv".

Mirošničenko je tvrdio da je nakon objavljivanja broja telefona primio na desetine uvredljivih i pretećih poziva od stranaca. Bojkov je negirao da je podsticao uznemiravanje i kritikovao je ambasadora što je njegov broj telefona bio dostupan javnosti.

"Ne osećam se prijatno, mogu da podnesem uvrede, ali ne znate šta može da se desi – idem na mnoga javna mesta", rekao je Mirošnjičenko za Gardijan.

Bojkov je australijska ličnost na društvenim mrežama sa skoro 230.000 pratilaca na Jutjubu, Telegramu i Fejsbuku.

Bio je istaknuta u demonstracijama protiv vakcine 2022. u Kanberi. Takođe se pojavio u istrazi ABC Four Corners iz 2021. godine kao vođa australijskih kozaka – grupe koja promoviše proruske stavove.

Komentari (0)

Svet