Fokus

Bajden o poverljivim dokumentima pronađenim u njegovoj kući i bivšoj kancelariji: "Ne kajem se, tamo nema ničega"

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2023

-

10:09

Bajden o poverljivim dokumentima pronađenim u njegovoj kući i bivšoj kancelariji: "Ne kajem se, tamo nema ničega"
Bajden o poverljivim dokumentima pronađenim u njegovoj kući i bivšoj kancelariji: "Ne kajem se, tamo nema ničega" - Copyright Tanjug AP/Andrew Harnik

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je da se "ne kaje" zbog toga što su poverljiva dokumenta pronađena u njegovoj kući i bivšoj kancelariji i da veruje da će taj problem biti rešen.

"Ne kajem se. Mislim da ćete otkriti da tamo nema ničega. U potpunosti sarađujemo i radujemo se brzom rešavanju ovog problema", rekao je Bajden novinarima u četvrtak dok je obilazio štetu nastalu u olujama u Kaliforniji.

Dodao je da su dokumenti odmah nakon što su pronađeni predati Državnom arhivu. Bajdenov advokatski tim saopštio je prošle nedelje da je u novembru otkrio oko 10 dosijea u zaključanom ormaru u Pen Bajden centru u Vašingtonu.

Dva dana kasnije, 12. januara, Bela kuća je saopštila da je u Bajdenovoj kući pronađen drugi set poverljivih dokumenata iz vremena kada je bio potpredsednik u administraciji Baraka Obame.

Predsednikovi advokati pronašli su dokumente u garaži Bajdenove kuće u gradu Vilmingtonu u državi Delaver, a jedan poverljivi dokument pronađen je u sobi pored garaže, navela je tada Bela kuća.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet