Fokus

Policija u SAD se sprema za nerede: Jedan od policajaca se predao se zbog optužbe da je kriv za smrt Afroamerikanca

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2023

-

19:37

Policija u SAD se sprema za nerede: Jedan od policajaca se predao se zbog optužbe da je kriv za smrt Afroamerikanca
Emit Martin III - Copyright Tanjug/AP/Memphis Police Department

veličina teksta

Aa Aa

Bivši policajac iz Memfisa Emit Martin III optužen je za smrt Afroamerikanca Tajra Nikolsa 10. januara i predao se policiji, rekao je njegov advokat, kako je objavio danas Si-En-En (CNN).

Vilijam Mesi, advokat jednog od pet policajaca iz Memfisa otpuštenih zbog smrti 29-godišnjeg Nikolsa rekao je da je njegov klijent optužen i da se predao.

Advokat je naveo da još ne zna prirodu optužbi protiv Martina i da radi na tome da to otkrije.

Status ostalih bivših policajaca je nejasan. 

Snage zakona širom zemlje spremaju se za proteste i potencijalne nemire nakon očekivanog objavljivanja video snimka koji prikazuje brutalno premlaćivanje Tajra Nikolasa od strane policajaca u Memfisu, reklo je više izvora za CNN.

Policija na Kapitolu i u Njujorku angažuju dodatne snage kako bi se pripremile za potencijalno nasilje. Očekuje se da će video uskoro biti objavljen.

Nikols, 29-godišnji Afroamerikanac, hospitalizovan je nakon što ga je policija u Memfisu zaustavila u saobraćaju i upotrebila silu da ga uhapsi 7. januara. Umro je od zadobijenih povreda tri dana kasnije.

Pet policajaca iz Memfisa, takođe Afroamerikanci, otpušteni su zbog kršenja politike o prekomernoj upotrebi sile, dužnosti intervencije i dužnosti pružanja pomoći, saopštilo je odeljenje. Tužilac je rekao da je odluka o podizanju optužnice predstoji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet