Fokus

Napad u Jerusalimu: Više mrtvih i ranjenih, policija ubila napadača

Komentari

Autor: The Jerusalem Post, CNN

27/01/2023

-

20:11

Napad u Jerusalimu: Više mrtvih i ranjenih, policija ubila napadača
Tanjug/AP/Mahmoud Illean - Copyright Tanjug/AP/Mahmoud Illean

veličina teksta

Aa Aa

Došlo je do napada vatrenim oružjem u Jerusalimu u kojem ima poginulih i ranjenih. Pet osoba je ubijeno, a još nekoliko povređeno, javlja CNN pozivajući se na izraelske spasilačke službe, dok The Jerusalem post javlja da je najmanje sedam mrtvih i 10 ranjenih.

Bezbednosne snage su ubile napadače dok je pokušavao da pobedne, a nekoliko povređenih je u kritičnom stanju. 

Pucnjava se dogodila u četvrti Neve Jakov u Jerusalimu, blizu sinagoge.

Na lice su mesta izašle policijske ekipe, kao i ekipe Hitne pomoći koje ukazuju pomoć povređenima.

"Videli smo ženu i četiri muškarca kako leže na putu. Oni su imali prostrelne rane i nisu davali znake života i jedino što smo mogli je da odmah potvrdimo njihove smrti", rekao je pripadnik Hitne pomoći za The Jerusalem post. Dodao je da su ranjeni, uključujući i sedamdesetogodišnju ženu koja je u kritičnom stanju, prebačeni u bolnicu.

Tanjug/AP/Mahmoud Illean

 

Kako piše CNN, napad se dogodio posle izraelske racije na Zapadnoj obali. Izraelske snage su okom racije u izbegličkom kampu ubile najmanje devetoro ljudi, među kojima i 60-godišnju ženu, dok je mnogo Palestinaca ranjeno, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici.

Prema palestinskim izvorima ranjeno je najmanje 16 ljudi.

Izraelska vojska je juče potvrdila da je izvela operaciju u oblasti na Zapadnoj obali, ali nije iznela bilo kakve dodatne detalje.

Izrael je počeo sa čestim racijama na Zapadnoj obali u proleće prošle godine, reagujući na niz atentata u izraelskim gradovima, u kojima je stradalo 19 ljudi. Cilj racija na Zapadnoj obali je, prema navodima Izraela, razbijanje mreže palestinskih militanata i sprečavanje budućih napada u izraelskim gradovima.

Tanjug/AP/Mahmoud Illean

 

Najviša zvaničnica Stejt Departmenta za Bliski istok BArbara Lif je rekla juče da su Sjedinjene Američke Države tražile su informacije od Izraela nakon ubistva civila tokom racije na Zapadnoj obali.

Komentari (0)

Svet