Fokus

Papa Franja izrazio zabrinutost zbog biskupa osuđenog u Nikaragvi

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2023

-

15:56

Papa Franja izrazio zabrinutost zbog biskupa osuđenog u Nikaragvi
Tanjug/AP/Andrew Medichini - Copyright Tanjug/AP/Andrew Medichini

veličina teksta

Aa Aa

Papa Franja je danas, tokom svog redovnog obraćanja vernicima i turistima okupljenim na Trgu Svetog Petra, izrazio zabrinutost zbog biskupa Rolanda Alvareza, koji je u petak u Nikaragvi osuđen na više od 26 godina zatvora.

"Novosti iz Nikaragve su me mnogo rastužile i ne mogu drugačije nego da sa brigom pomislim na biskupa Matagalpe, monsinjora Rolanda Alvareza, koga mnogo volim i koji je bio osuđen na 26 godina zatvora," izjavio je papa Franja.

Papa se na isti način prisetio i građana Nikaragve koji su ove nedelje bili deportovani u SAD, prenosi Rojters. Biskup Rolando Alvarez, kritički nastrojen prema vladavini dugogodišnjeg predsednika Nikaragve Danijela Ortege, u petak je osuđen, između ostalog,  za izdaju, podrivanje nacionalnog suvereniteta i širenje lažnih vesti.

Oduzeto mu je državljanstvo Nikaragve, a moraće i da plati finansijsku odštetu, prenosi Vatikan Njuz. Biskup je dan pre izricanja ove presude odbio da uđe u avion koji je iz Nikaragve deportovao 222 zatočena opozicionara u SAD.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet