Fokus

Sin bivšeg predsednika Zimbabvea uhapšen jer je na zabavi oštetio imovinu vrednu 12.000 dolara

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2023

-

17:31

Sin bivšeg predsednika Zimbabvea uhapšen jer je na zabavi oštetio imovinu vrednu 12.000 dolara
Robert Mugabe sa sinom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sin bivšeg predsednika Zimbabvea Roberta Mugabea uhapšen je zbog optužbi da je oštetio imovinu na zabavi u Harareu.

Robert Mugabe junior, za koga se smatra da ima 31 godinu, optužen je za uništavanje automobila i druge imovine tokom vikenda, preneo je BBC.

On je uhapšen nakon žalbe njegovog prijatelja Sindisa Nkatazoa, koji, takođe, ima 31 godinu, navela je policija na Tviteru. Policija je saopštila da je oštećena imovina vredna 12.000 dolara.

Novinski sajt ZimLajv objavio je snimak Mugabea mlađeg kako ide do suda za prekršaje u Harareu u odelu i s maskom za lice, praćen gomilom ljudi, dok su drugi stajali po strani i slikali ga svojim telefonima.

Bivši predsednik Zimbabva Robert Mugabe preminuo je 2019. u 95. godini, dve godine nakon što je bio primoran da podnese ostavku posle 37 godina na vlasti.

Mugabea je zamenila njegova bivša desna ruka Emerson Mnangagva. Odnosi između njega i porodice Mugabe bili su napeti nakon što su ga optužili da je izdao dugogodišnjeg lidera Zimbabvea.

Mugabe junior se u međuvremenu pomirio sa predsednikom Mnangagvom i prošle godine je prisustvovao mitingu na kojem je javno ponovo dočekan u vladajuću stranku Zanu-PF.
 

Komentari (0)

Svet