Fokus

Sukob na Zapadnoj obali, izraelske trupe ubile 10, ranile 100 Palestinaca

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2023

-

19:56

Sukob na Zapadnoj obali, izraelske trupe ubile 10, ranile 100 Palestinaca
Sukob na Zapadnoj obali, izraelske trupe ubile 10, ranile 100 Palestinaca - Copyright Tanjug/AP/Majdi Mohammed

veličina teksta

Aa Aa

Tokom današnje akcije izraelskih snaga bezbednosti u gradu Nablusu na okupiranoj Zapadnoj obali izraelske trupe ubile su 10 Palestinaca, uključujući najmanje tri naoružana napadača i tri civila, a ranile preko 100, potvrdili su medicinski zvaničnici.

Tanjug/AP/Majdi Mohammed

 

Izraelska vojska je potvrdila je da je izvela operaciju u Nablusu, navodeći da su pripadnici izraelskih snaga bili primorani da odgovore na oružani napad tokom racije i pokušaja da uhapse ekstremiste za koje se sumnja da su planirali napade, prenosi Rojters.

Među pripadnicima izraelskih snaga nije bilo žrtava, navodi se u saopštenju vojske.

Tanjug/AP/Majdi Mohammed

 

Palestinska militantna frakcija Islamski džihad saopštila je da su Izraelci opkolili komandante Nablusa koji su se našli u jednoj kući što je izazvalo sukob u koji su se uključili i drugi naoružani islamisti.

Palestinski izvori saopštili su da su ubijena dva komandanata Islamskog džihada i još jedan naoružani Palestinac.

Vašngton ''izuzetno zabrinut'' zbog porasta nasilja

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je danas da su SAD ''izuzetno zabrinute'' zbog nasilja u Izraelu i na Zapadnoj obali, kao i da su zabrinute da bi napadi tamošnjih izraelskih snaga mogli da uspore napore za vraćanje mira.

On je naveo da Vašington prihvata zabrinutost Izraela za bezbednost, ali da je duboko zabrinut zbog velikog broja povređenih i gubitaka života civila, prenosi Rojters.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet