Fokus

Kim Džong Un mobilisao mlade snage, cilj mu je da napravi 50.000 domova u Pjongjangu

Komentari

Autor: Tanjug

26/02/2023

-

09:21

Kim Džong Un mobilisao mlade snage, cilj mu je da napravi 50.000 domova u Pjongjangu
Kim Džong Un - Copyright Tanjug/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski lider Kim Džong Un mobilisao je mlade kako bi pokrenuo novi projekat izgradnje stambenih objekata u Pjongjangu, pošto mu je cilj da napravi 50.000 domova u glavnom gradu, preneo je Rojters.

Kim je prisustvovao svečanom postavljanju kamena temeljca za izgradnju domova u okrugu Sopo u subotu, gde je bilo i nekoliko hiljada mladih radnika, izvestila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

Pre dve godine Kim je predstavio plan o izgradnji 50.000 novih domova u Pjongjangu, koji bi trebalo da budu završeni do 2025. godine, a državni mediji su objavili da je prošle godine završeno 10.000 stanova, uključujući i neboder od 80 spratova.

Južna Koreja je upozorila na sve veću krizu u sankcijama izolovanoj Severnoj Koreji, kao i na navodne smrtne slučajeve usled gladi u pojedinim regionima.

Rojters navodi da Severna Koreja nije potvrdila da je došlo do nestašice hrane, ali je zakazala sastanak državnog vrha za kraj februara kako bi razgovarala o poljoprivrednom razvoju, nazivajući ga "veoma važnim i hitnim zadatkom".

Kim je rekao da se projekti pravljenja domova susreću sa "neviđeno teškim izazovima" i izrazio zahvalnost za 100.000 mladih ljudi koji dobrovoljno učestvuju u realizaciji planova.

"Novi projekat izgradnje domaćinstava će biti još jedna ponosna stranica istorije naših pokreta mladih, simbol državne socijalističke revolucije, ali i političke borbe", istakao je Kim.

Prema njegovim rečima, projekat izgradnje domova pokazaće svetu kako Severna Koreja napreduje uprkos najtežim izazovima. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet