Fokus

Kim Džong Un otvorio radove na izgradnji staklenika i 10.000 stanova

Komentari

Autor: Tanjug

16/02/2023

-

07:52

Kim Džong Un otvorio radove na izgradnji staklenika i 10.000 stanova
Kim Džong Un otvorio radove na izgradnji staklenika i 10.000 stanova - Copyright Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski lider Kim Džong Un otvorio je radove na izgradnji velikog projekta staklenika i za 10.000 stanova u Pjongjangu, objavili su državni mediji.

Južnokorejske novine "DongA ibo" izvestile su da je Severna Koreja smanjila obroke za svoje vojnike prvi put posle više od dve decenije jer se pojavila nestašica hrane u toj zemlji, preneo je Rojters.

Državna novinska agencija KCNA navela je zvaničnika koji je rekao da će izgradnja staklenika biti model za prevazilaženje "sadašnjih teškoća".

Kimovo prisustvo na tom događaju, prema KCNA, pokazuje predano služenje na izgradnji "visokocivilizovane uspešne zemlje, socijalističkog raja na ovoj zemlji punoj narodnog smeha i sreće".

Ceremonije su održane uoči sastanka Centralnog komiteta vladajuće stranke koji je zakazan za kraj februara na kojem će se, kako je najavljeno, raspravljati o uspostavljanju ispravne strategije razvoja poljoprivrede.

Severna Koreja je pod strogim međunarodnim sankcijama zbog svog programa nuklearnog oružja i balističkih projektila i poslednjih godina njena ograničena granična trgovina je praktično ugušena zbog samonametnutih blokada u cilju sprečavanja širenja korone.

Severna Koreja je poslednjih meseci ponovo otvorila teretni železnički saobraćaj sa Kinom i Rusijom, a japanske novine Nikei objavile su danas da su kamioni takođe počeli da prelaze između Severne Koreje i Kine, prenosi britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet