Fokus

U železničkoj nesreći u Egiptu poginule dve osobe, 16 putnika povređeno

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2023

-

23:51

U železničkoj nesreći u Egiptu poginule dve osobe, 16 putnika povređeno
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje dve osobe su poginule dok je 16 povređeno kada je putnički voz danas iskočio iz šina severno od Kaira, saopštile su egipatske vlasti.

Voz je iskočio iz šina dok je prolazio kroz stanicu Kaljubu na putu za grad Menuf u delti Nila, navodi se u saopštenju državnog tužilaštva koje je dodalo da je pokrenuta istraga o uzroku nesreće, preneo je AP.

Najmanje 20 vozila hitne pomoći poslato je na lice mesta, a povređeni su prebačeni u obližnje bolnice, saopštile su egipatski zvaničnici.

Na snimcima koji objavljeni na društvenim merežama zabeleženo je kako spasioci izvlače putnike kroz prozore olupina vagona.

 

 

Iskakanje vozova iz šina i sudari su uobičajeni u Egiptu gde železnički sistem ima istoriju lošeg održavanja infrastrukture i nestručnog upravljanja, navodi AP.

Poslednjih godina egipatska vlada najavljuje inicijative za modernizaciju i poboljšanje železnice, a 2018. godine predsednik Abdel Fatah al Sisi izjavio je da je za remont zapuštene železničke mreže potrebno oko 250 milijardi egipatskih funti (oko 8,13 milijardi dolara).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet