Fokus

Ostin razgovarao sa Šojguom: Letelice SAD će leteti svuda gde dozvoljavaju međunarodni zakoni

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2023

-

20:05

Ostin razgovarao sa Šojguom: Letelice SAD će leteti svuda gde dozvoljavaju međunarodni zakoni
Ostin razgovarao sa Šojguom: Letelice SAD će leteti svuda gde dozvoljavaju međunarodni zakoni - Copyright Tanjug/AP/Andrew Caballero-Reynolds, Russian Defense Ministry Press

veličina teksta

Aa Aa

Ruski i američki ministri odbrane Sergej Šojgu i Lojd Ostin, danas su razgovarali o obaranju američkog drona iznad Crnog mora.

Kako navodi Rojters, Ostin je posle razgovora izjavio da Rusija mora upravljati svojim vojnim avionima na bezbedan i profesionalan način.

''Letelice SAD nastaviće da lete i deluju gde god to međunarodni zakon dozvoljava'', rekao je Ostin.

„Dana 15. marta 2023. godine, na inicijativu američke strane, održan je telefonski razgovor između ministra odbrane Ruske Federacije, generala armije Sergeja Šojgua i ministra odbrane Sjedinjenih Američkih Država Lojda Ostina“, ističe se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Ranije je Vašington obaranje drona nazvao ''nebezbednim'' i ''nepromišljenim'' i da su ruski avioni pogodili propeler drona, dok je Moskva za incident okrivila ''oštra manevrisanja'' američke letelice.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da SAD, u komentarima u vezi sa rušenjem jednog od američkih vojnih dronova u Crnom moru, "ignorišu" činjenicu da je Rusija uspostavila ograničen vazdušni prostor u toj oblasti.

U intervjuu državnoj televiziji, Lavrov je rekao da je Rusija uspostavila ograničenje letova u regionu Crnog mora nakon napada ruskih trupa na Ukrajinu, što je, kaže, činjenica koju SAD dobro znaju.

 

Komentari (0)

Svet