Fokus

Premijer Viktorije osudio nacističke pozdrave na protestima održanim u Melburnu

Komentari

Autor: Tanjug

19/03/2023

-

10:59

Premijer Viktorije osudio nacističke pozdrave na protestima održanim u Melburnu
Premijer Viktorije osudio nacističke pozdrave na protestima održanim u Melburnu - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Premijer australijske države Viktorija, Danijel Endruz, osudio je danas nacističke pozdrave na protestima održanim u Melburnu, prestonici države, kao pokušaj da se "korišćenjem ideologije zla manjina predstavi kao žrtveni jarac".

Demonstranti za prava transrodnih osoba sukobili su se u subotu u Melburnu sa neonacistima, kada je jedan britanski protivnik transrodnog aktivizma pokušao da se obrati pristalicama u zgradi gradskog parlamenta, objavio je Sidnej Morning Herald, prenosi Rojters.

Australijske novine objavile su fotografije nekoliko muškaraca obučenih u crno, koji salutiraju nacističkim pozdravom, a premijer Viktorije Danijel Endruz tim povodom je ukazao da su se protivnici transrodnih osoba "okupili da šire mržnju" u gradu.

"Na stepenicama našeg parlamenta neki od njih su salutirali nacističkim pozdravom. Oni su došli da nam kažu da trans zajednica ne zaslužuju prava, sigurnost ili dostojanstvo. To je ono što nacisti rade. Njihovoj ideologiji zla ovde nije mesto", napisao je Endruz na svom Tviter nalogu.

Država Viktorija je u decembru usvojila zakone koji kriminalizuju javno isticanje i prikazivanje nacističkih simbola.

Komentari (0)

Svet