Fokus

Novi Bajdenov gaf: Gradić Roling Fork u Misisipiju dva puta postao Roling Stoun (VIDEO)

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2023

-

20:38

Novi Bajdenov gaf: Gradić Roling Fork u Misisipiju dva puta postao Roling Stoun (VIDEO)
Novi Bajdenov gaf: Gradić Roling Fork u Misisipiju dva puta postao Roling Stoun (VIDEO) - Copyright Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

veličina teksta

Aa Aa

 Predsednik SAD Džozef Bajden napravio je novi gaf kada je dva puta pogrešno nazvao gradić Roling Fork u Misisipiju, koji je posetio sa suprugom nakon što je gradić pogodio razoran tornado. 

Bajden je, obraćajući se prisutnima u gradu, u dva navrata Roling Fork nazvao Roling Stoun. 

"Vodim računa da imate mesto za spavanje, hranu da jedete, pomažući vam da obnovite živote u Roling Stounu", rekao je Bajden. 

On je potom ponovio grešku, prenosi Njujork post. 

"Grad Roling Stoun će se vratiti, i bićemo uz vas na svakom koraku", poručio je Bajden. 

 

 

Bajden je u petak, sa suprugom Džil, obišao razorene delove grada Roling Fork u Misisipiju nakon što je najmanje 26 ljudi stradalo, a više desetina povređeno u snažnoj oluji u Misisipiju i Alabami. 

Bela kuća je saopštila da su Bajdenovi planirali da ispitaju mogućnosti za pomoć pri obnovi pomenutog grada i sastanu se sa državnim i lokalnim zvaničnicima, kao i s ljudima pogođenim nedavnim olujama.

Dok su se Bajden i prva dama Džil vozili kroz Roling Fork, videli su štetu koju je ostavio snažan tornado i mnoge od 400 kuća tamošnje zajednice pretvorio u neprepoznatljive ruševine.

Rolling Fork, grad sa oko 1.900 stanovnika u zapadnom Misisipiju, najteže je pogođen, nakon čega su debla drveća polomljena kao grančice i automobili razbacani na sve strane kao igračke, a gradski vodotoranj ležao je iskrivljen na zemlji.

"Očekivali smo loše vreme, ali sve se odjednom pretvorilo u nešto haotično", rekao je Bajdenovima zvaničnik za hitne slučajeve Misisipija Klejton Frenč.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet