Fokus

Kina zabrinuta zbog porasta tenzija između Izraelaca i Palestinaca

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2023

-

17:43

Kina zabrinuta zbog porasta tenzija između Izraelaca i Palestinaca
Kina zabrinuta zbog porasta tenzija između Izraelaca i Palestinaca - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Kina je zabrinuta zbog porasta tenzija između Izraelaca i Palestinaca i apeluje na obe strane, posebno na Izrael, da pokažu uzdržanost, izjavio je specijalni izaslanik kineske vlade za pitanja Bliskog istoka Džai Juen. 

On je ocenio da međunarodna zajednica treba da preduzme suštinske mere kako bi se brzo i na odgovarajući način rešila palestinska pitanja, navodi se u saopštenju kineskog Ministarstva spoljnih poslova. 

Palestinski ekstremisti ispalili su baraž raketa rano jutros zbog čega su se čule sirene za vazdušni napad na jugu Izraela.

Izraelska vojska je saopštila da je sedam raketa lansiranih iz Pojasa Gaze eksplodiralo u vazduhu, preneo je AP.

Izraelska vojska potom je saopštila da je jedna raketa ispaljena na teritoriju Izraela iz pravca Libana i da je uspešno presretnuta. Dva neimenovana libanska bezbednosna izvora rekla su da su izvršena dva raketna napada iz pravca južnog Libana, a potom je došlo do rafalne paljbe iz artiljerijskog oružja u južnom Libanu, prenosi Rojters. 

Izraelski odbrambeni zvaničnik kasnije je rekao da izraelska vojska i dalje procenjuje situaciju nakon raketnih napada iz Libana, ali da radi na pretpostavci da iza napada stoje palestinske frakcije. 

Napad se dogodio u vreme porasta tenzija između Jevreja i muslimana nakon upada izraelske policije u kompleks džamije Al-Aksa u Jerusalimu ranije ove nedelje, kada je došlo do sukoba izraelske policije i muslimanskih vernika. 

Otkako je Ramazan počeo 22. marta, veliki broj muslimana je u više navrata pokušavao da prenoći u džamiji, što je praksa koja je obično dozvoljena samo tokom poslednjih 10 dana praznika.

Komentari (0)

Svet