Fokus

Izrael raketirao položaje Hamasa u Libanu, pojačao napade na Pojas Gaze

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2023

-

07:32

Izrael raketirao položaje Hamasa u Libanu, pojačao napade na Pojas Gaze
Izrael raketirao položaje Hamasa u Libanu, pojačao napade na Pojas Gaze - Copyright Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

veličina teksta

Aa Aa

Izraelska vojska je saopštila da je napala ciljeve koji pripadaju Hamasu u južnom Libanu i da je pojačala udare u Pojasu Gaze, nakon raketnih napada na Izrael sa teritorije Libana u četvrtak.

"Izraelska vojska neće dozvoliti terorističkoj organizaciji Hamas da vrši operacije iz Libana i smatramo državu Liban odgovornom za svaki napad koji dolazi sa njene teritorije", saopštila je izraelska vojska, preneo je Rojters.

Napad na Liban usledio je dan nakon što su militanti iz južnog Libana i Gaze ispalili rakete na Izrael. Kako navodi AP, vazdušni napadi su usledili u vreme dok se izraelski bezbednosni vrh sastajao kako bi razgovarao o odgovoru na granatiranje te zemlje.

Tanjug/AP Photo/Mohammed Zaatari

Krater nakon pada rakete u LIbanu

Iz Hamasa su osudili ove izraelske napade, uz saopštenje da "osuđuju evidentnu cionističku agresiju protiv Libana u blizini Tira rano jutros".

Američka novinska agencija podseća da je incident u jerusalimskoj džamiji Al-Aksa ranije ove sedmice doveo do ponovnog raketiranja iz pravca Gaze, pošto je u četvrtak oko 30 raketa ispaljeno iz Gaze i Libana na Izrael.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je "agresivan odgovor" zbog granatiranja, rekavši da će "udariti na neprijatelje, i oni će platiti cenu za svaki čin agresije''.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet