Fokus

Australija uvodi zabranu korišćenja elektronskih cigareta

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2023

-

09:05

Australija uvodi zabranu korišćenja elektronskih cigareta
Australija uvodi zabranu korišćenja elektronskih cigareta - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Australija uvodi zabranu korišćenja elektronskih cigareta i namerava da pooštri neke aspekte zakona koji reguliše tu oblast.

Nastojeći da zaustavi alarmantan porast korišćenja elektronskih cigareta među tinejdžerima, australijska vlada je uvođenjem novih mera izvršila do sada najveći udar na duvansku industriju u poslednjih deset godina, navod Rojters.

Vlada namerava da zabrani sve vrste elektronskih cigareta koje se nude na tržištu sa različitim voćnim ukusima, ali i uvoz tog duvanskog proizvoda, kao i da ograniči nivo nikotina u proizvodima, sa ciljem da se pomogne pušačima da prestanu da puše.

"Kompanija 'Big Tobako' je plasirala još jedan proizvod koji izaziva zavisnost. Proizvod je lepo upakovan u atraktivnu ambalažu i dodati su mu voćni ukusi koji podstiču stvaranje nove generacije zavisnika od nikotina", izjavio je ministar zdravlja Australije na brifingu u Nacionalnom pres klubu.

Prema novim pravilima, elektronske cigarete će se prodavati samo u apotekama, u pakovanjima "farmaceutskog tipa".  Studije su pokazale potencijal dugoročne štete po zdravlje korisnika e-cigareta koje izazivaju zavisnost, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet