Fokus

Bajden bi mogao sutra da potpiše predlog zakona o podizanju gornje granice duga

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2023

-

22:40

Bajden bi mogao sutra da potpiše predlog zakona o podizanju gornje granice duga
Bajden bi mogao sutra da potpiše predlog zakona o podizanju gornje granice duga - Copyright Tanjug/AP/Patrick Semansky, File

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden mogao bi već sutra da potpiše predlog zakona o podizanju gornje granice američkog duga, saopštila je Bela kuća. 

Portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer rekla je da će do potpisivanja doći nakon što Kongres završi rad na finalizaciji predloga zakona, prenosi Rojters. 

Senat američkog Kongresa usvojio je juče zakon koji je podržao predsednik SAD Džozef Bajden, a kojim se podiže gornja granica vladinog duga od 31,4 biliona dolara, čime se otklanja neizvršenje vladinih finansijskih obaveza. 

Bajden je ranije danas saopštio da će zakon o gornjoj granici duga dodatno poboljšati ekonomske izglede SAD, nakon ranije objavljenih podataka koji su pokazali da je povećana zaposlenost u toj zemlji.

"Danas je dobar dan za američku ekonomiju i američke radnike. Jutros smo saznali da je privreda prošlog meseca otvorila 339.000 radnih mesta. To znači da smo otvorili više od 13 miliona radnih mesta otkako sam preuzeo dužnost predsednika. To je više radnih mesta za 28 meseci nego što je bilo koji predsednik otvorio za čitav četvorogodišnji mandat", navodi se u Bajdenovom saopštenju, objavljenom na sajtu Bele kuće.

Ističe se da funkcioniše ekonomski plan američkog predsednika, kao i da će plan nastaviti da omogućava dobre poslove američkom narodu.

"Radujem se potpisivanju dvopartijskog sporazuma o budžetu. Sporazum štiti naš istorijski i teško stečeni ekonomski oporavak i sav napredak koji su američki radnici postigli u poslednje dve godine", navodi Bajden.

Dodaje se da je sporazum podsetnik šta je moguće kada se deluje u interesu zemlje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet